Dopřát si něco netradičního, a přitom tak známého. Školní jídelny připravují rizoto poměrně často, ale dětem toto jídlo příliš nevoní. Proč? Důvodů by se našlo asi hodně, ale pokud si poručíte rizoto v italské restauraci, budete mile překvapeni rozdílem, jenž bude vidět už na první pohled. Přidat můžete sušená rajčata nebo černé lanýže, hodí se i houby, které jsou u nás doma klasičtější, a to včetně oblíbených hříbků. Bílé víno, tymián nebo silný masový vývar, to je základ pro přípravu vynikajícího rizota podbarveného italskou trikolorou.
Příprava jistě není nikterak náročná
Pokud máte rádi Itálii, pak vám rizoto jistě učaruje – a vězte, že přípravou rozhodně nestrávíte celý večer. Jde sice o specialitu a nebude hotovo prakticky za pár minut jako když grilujete pražmu nebo si děláte špagety po uhlířském způsobu, ale postup rozhodně není složitý a náročný. Kouzlo je skryto v detailu a musíte začít už od ingrediencí, bez rýže, která je pro rizoto vhodná, se určitě neobejdete. Stejně tak si připravte poctivé bílé víno, kvalitní máslo a čerstvé bylinky na dochucení, to vše dohromady pak dá výsledek, jenž bude ideálem pro romantickou večeři.
A čím dalším doplnit rizoto, aby bylo vskutku výborné? Jistě, olivový olej je v Itálii jako doma a přidává se i do tohoto oblíbeného receptu. Jinak řečeno, bez něj by to vážně nešlo, ať už jde o téměř jakékoliv jídlo. Pokud chcete trochu inspirace, recepty se středomořskou vlajkou se na vás už těší. Nepotřebují odvahu nebo odhodlání, nebudete nad nimi trávit celý večer. Vždyť ty nejjednodušší jsou otázkou pár minut! Je pravdou, že prémiový olivový olej od olivum.cz zachutná milovníkům lehčích salátů, ale i těch, kdo si rádi pochutnávají na vepřové krkovičce. Možností je hodně a každý si přeci vybere tu svou, že? Jak praví okřídlený a hodně známý slogan, sto lidí rovná se sto chutí!